FAQ

Varför går min skoter bara på en cylinder?

Oftast så beror det för att ett eller båda tändstiften är sura.

1. Börja med att prova dra ett flertal gånger i dragsnöret samtidigt som du ger full gas. Förhoppningsvis är problemet borta och du kan fortsätta körningen. 

2. Om ovanstående inte fungerar så kan du prova trycka ner nödstoppen, ta ur tändstiften och dra i dragsnöret minst 20 gånger. Stoppa därefter in ett par nya tändstift igen. MYCKET viktigt är det att komma ihåg att trycka ned nödstoppen först, innan du börjar dra, annars tillför du mer bränsle!

3. Om ingen av ovanstående beskrivningar hjälper, kontakta din återförsäljare om råd hur du ska gå tillväga då. 

Hur vet jag att det är dags att byta kolvar på min skoter?

Den får låg tomgång vid varm motor, eller stannar när man ligger i backen. Då detta sker upprepade gånger och du misstänker att det är dags att byta kolvar så kan man göra ett komptest och se vad det visar.

Kolvarna rekommenderas att bytas nånstans mellan 500-1000 mil beroende på hur maskinen är körd, årsmodell och typ.

 

Är det garanti på mitt batteri?

Nej, det räknas som en förbrukningsvara och är väldigt svårt att få på garanti. Batteriet bör underhålls laddas minst en gång i månaden. Hör av dig till oss ifall du har funderingar.

Är det garanti på mina tändstift?

Nej, det räknas som förbrukningsvara och är väldigt svårt att få på garanti. Om det är ett underliggande produktionsfel eller något liknande så kan det ju naturligtvis gå.